Jag fick ett stipendium för att delta och medverka i IMC17

 

Jag är projektledare för ett projekt som Motion & Idrott för Synskadade Göteborg    äger. Vi utvecklar en app för Iphone tillsammans med CTK Chalmers Teknologkonsulter. Det är en app som har tillgänglighet för personer med synnedsättning som grund och innehåller flera funktioner i samma app. Målet är att inspirera till ökad daglig rörelse för att öka den fysiska och mentala hälsan.

Projektet heter vm Vision & Motion. Appen finns att ladda ner på Appstore.

 

Vid konferensen deltog vi med en digital föreläsning där vi gick igenom bakgrund och rapporter, hur appen kan inspirera och vad vi tror den lett till. Vår starkaste slutsats är att personer med synnedsättning måste kunna hantera en vit käpp och till. få träning  mobility. Det är förutsättning för att våga gå ut ensam. Vi har också konstaterat att ledarhundsförare enklare använder appen och rör sig över större ytor. Men om ledarhundsförare är personer som ansöker om hund för att de vill röra sig kan vi inte svara på.

Vi hade också en workshop live där vi filmade när vi gick med appen utomhus. Ljudet från mobilens app hördes då för deltagarna. Under tiden vi gick tillbaka till kontoret visade vi en film som mertydligt visar appen. På plats svarade vi på frågor om appen och visade vår introfilm.

Nedan finns länkarbåde till den presentations backupvideo som vi producerade innan konferensen och en svensk syntolkad version som vi gjort efteråt. Vi kan se att flera deltagare från andra länder laddat ner och testat appen.

 

Länk till version IMC 17:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZgZa6EEcYQ

 

Svensk workshop IMC17:

https://www.youtube.com/watch?v=g-gXI2MH7zE

 

Många tack för stipendiet, det var en förutsättning för mitt deltagande. Men så fint att få presentera på en internationell konferens.

 

Denise Cresso-Nydén

Projektledare V&M, MIS

Vision & Motion – på egna villkor

Mobil/cell: +46 (0)706 148 146

 

MIS – Motion och Idrott för Synskadade, Göteborg

 

Länk till film om appen:

Svensk trailer: https://www.youtube.com/watch?v=72bUJJD5wVk

 

Ladda ner V&M appen på Appstore: https://apps.apple.com/se/app/vision-motion/id1458092449

 

Webb: www.misgbg.se/vision&motion

Facebook: @visionomotion

 

Ett projekt med stöd  av  Arvsfonden